שאל את הרב

צניעות, תפילה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/02/12 13:33 ג באדר התשעב

שאלה

בעזרת ה'

לכבוד הרב שלמה בן אליהו

1.האם תוכל לכתוב לי בבקשה את ההלכות של איסור ייחוד? חיפשתי בתשבות של רבנים והכל סותר את עצמו האם 3 בנות ובן זה איסור ייחוד? למה?האם כשהחלון פתוח זה איסור ייחוד? כשיש 2 בנים ובת זה איסור ייחוד? דיני יחוד חלים גם על בני דודים? אם יש בנאדם שהולך להכנס זה ייחוד?

2.חברה שלי אומרת כל בוקר כשהיא קמה את ברכות השחר האם היא צריכה להגיד אותם שוב בתפילה?

3.אח שלי בן שש והוא הרבה פעמים בא ומחבק ומנשק אותי קראתי פעם שאסור לאח לנשק את אחותו זה נכון?

4.ממש קשה לי להתרכז בתפילה אז אני מתרכזת רק בשמע ישראל ושמונה עשרה מותר לי לעשות את זה או שאני צריכה לנסות להתרכז כל התפילה למרות שאני יודעת שזה אומר שאני הרבה פחות יתרכז?

5.מה צריכה להיות ההתיחסות שלי לה'?

תודה רבה מרים

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. 3 בנות ובן אחד- האשכנזים מקילים ,והספרדים מחמירים בזה מחשש שמא יתפתו לדבר עבירה (מנחת איש פרק ה, ופרק ו'- פירט בזה את כל ההלכות בהרחבה, אני מלי מאוד על ספר זה , הוא ספר מצויין ללימוד הלכות יחוד, יש לו 2 כרכים, ניתן להשיג בחנויות הספרים, חיברו הרב אייל שרגא שליט"א)

מכיון שיש חשש שיבואו לעבור יחד עבירה.

2 בנים ובת - הספרדים מחמירים בזה והאשכנזים מקילים.

אם הבית מואר ונמצאים ליד החלון ויכולים האנשים בחוץ לראות מה קורה- אין איסור יחוד.

אם יודעים שמישהו צריך לבוא כל רגע- אין איסור יחוד.

גם בין בני דודים קיים איסור יחוד.

2. היא לא צריכה להגיד את ברכות השחר שוב בתפילה.

3. מכיון שאחיך עדין לא בר מצוה- מותר.

4. תנסי להתרכז בכל התפילה.. אם את לא מצליחה- לפחות תתרכזי ב- פותח אתץ ידך, בקרית שמע ובתפילת 18.
5. יחס של אהבה כלפי ה', וכן יחס של יראה- יראת הרוממות, עצתי לך שתלמדי ספרים באמונה ובמחשבת ישרל- כגון : ספר הכוזרי, - זה יעזור לך לפיתוח הקשר עם ה' והבנת הנהגתו את העולם.

ברכה והצלחה.




דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות