צניעות - עבודה בבתי מלון

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/09/11 23:35 ב באלול התשעא

שאלה

אני משגיח כשרות במלונות וישנה שם בעיית צניעות מאוד קשה בכל המקומות במלון אך מה לעשות ששם פרנסתי האם מותר לי לעבוד במקום כזה .אני מנסה לשמור על עיני ורואה בהשגחה גם שליחות אך מצד שני אולי זה רק עצת יצר הרע

תשובה

שלום רפאל,

אם אתה רווק יש לעזוב את המקום ולחפש עבודה בה אין לך את הבעיה הזאת.
אם אתה בעל משפחה תעבוד בשני שלבים:
- אם פרנסת המשפחה תלויה בעבודה הזאת, תנסה למצוא את הדרך שלא תימצא במקומות שם יש את הבעייה שתארת. תחשוב על שעות בהן תוכל לפקח על הנעשה כאשר הלבוש הנו פחות בעייתי וחפש עצות אחרות למעט בגירוי היצר.
- אם בכל זאת לא תצליח לשמור על נפשך, אסור לך להישאר שם גם עם זה יגרום למשפחה בעיה מבחינת פרנסה.
ואם תצטרך לעזוב בגלל העניין הזה בע"ה הקדוש ברוך הוא יכוון אותך למקור פרנסה טובה עוד יותר.
בברכה
דוב ברקוביץ