צניעות דיבור בנות עם בנים בתנועות נוער

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/11/01 13:28 ב בכסלו התשסב

שאלה

שלום הרב שי

אני בפקודת הוריי

צריך להסביר לאחותי בת ה 14

שזה לא בריא מבחינה דתית

ללכת בערב שבת באמצע הסעודה

להיפגש עם חברות וחברים בקבוצה שלה בבני עקיבא

אני לא יודע איך להסביר לה את זה

האם תוכל להסביר לי דבר ראשון מה הבעיה בדבר

ודבר שני איך להסביר לה

תודה מראש

אבי

תשובה

ב"ה

שלום,

אני לא חושב שלצאת באמצע הסעודה זה לא בריא "מבחינה דתית". לצאת באמצע הסעודה זה לא בריא מבחינה מוסרית, משפחתית והתנהגותית. לכן, אני לא בטוח שכל דבר שלא מוצא חן בעיננו, לעיתים בצדק ועיתים שלא בצדק, צריך "להעמיס" על ההיבטים הדתיים של החיים.
שנית, גם אם מדובר ביציאה באמצע הסעודה ובין אם מדובר אחרי הסעודה, ברור שבכפיה הוריך לא יצליחו להגיע לשום מקום למעט קיטוב ואוירה לא נעימה בבית. לכן, עיקר המאמץ של הוריך צריך להיות מופנה כלפי בניית האלטרנטיבה. אולי כדאי להזמין את השבט אליכם הביתה למעין עונג שבת או למפגש בתוך הבית.
אל תגידו שאסור לצאת. נסו לסכם על שעת יציאה מוסכמת ועל שעת חזרה מוסכמת.
יש בתים שבהם הנוכחות בערב שבת חשובה להורים כיון שהם לא היו כל השבוע בבית והם לא יכלו להקדיש לילדים את הזמן הראוי. אבל, מצד שני, זה הזמן שבו ילדינו רוצים לפגוש את חבריהם אותם לא פגשו כל השבוע. לכן, צריך למצוא את האיזון בין הכיוונים הטובים.
אכן, חשוב לבחון מי החברים שאיתם אחותך נפגשת ולתת לה כלים להתמודד עם הסוגיה הזו מתוך החיים המעשיים ולא מתוך ניתוק והפרדה.
ככל שתתנו לאחותכם תחושה שאתם מקור אמיתי להיוועץ בהם ולא להלחם בהם, תגיעו לתוצאות טובות יותר.

סוף דבר - השקיעו באהבה, בקשר, בליווי ולא בתוכיחה ובמניעה.

בברכה,

שי