צניעות ברחוב

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 19/12/11 21:30 כג בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב...אני גר בעיר הקודש ירושלים אך לצערי הרבה נשים לא הולכות בצניעות ברחוב .... אני לא יודע מה עדיף לעשות להתרגל לכך ולא לשים לב או ללכת ותמיד עם ראש למטה /למעלה (או בכל צורה שלא אצטרך לראות אותם.... אפשר לומר שלהתעלם זה לפגוע בנפש .... אך צד שני זה מאוד קשה ללכת ולחשוב תמיד מה לעשות כדי לא לראות אותן

תודה רבה!!!

תשובה

שלום

ברור שאסור להתרגל לכך ויש לעשות הכל על מנת להימנע מלראות מראות לא צנועים במידת האפשר. לדעתי כאשר אדם חזק ושולט ביצרו - גם כאשר הוא רואה מראות לא צנועים בחטף (וזו על פי רוב המציאות כאשר אדם הולך ברחוב) הוא נמנע מלהרהר בהם ופשוט מסיר אותם ממחשבתו. ועם הזמן שליטה מחשבתית זו הופכת להיות מעין טבע שני.

בהצלחה רבה

חגי