צניעות במקווה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/10/02 19:16 א בחשון התשסג

שאלה

מציק לי עניין הצניעות במקווה. כשהולכים למקווה, אז כל האנשים עירומים ביחד. ואיך יכול להיות שההלכה שכל כך מחשיבה את הצניעות מתירה דבר כזה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

צריך לנהוג במקסימום צניעות שניתן להגיע.
דרגות הרוחניות של כל אדם שונות ולכן ההלכה קבעה קו מנימום שאותו כולם צריכים לשמור.

ראה מה נכתב בשולחן ערוך בסעיף א:שולחן ערוך אורח חיים סימן א

שויתי ה' לנגדי תמיד (תהילים טז, ח), הוא כלל גדול בתורה ובמעלות הצדיקים אשר הולכים לפני האלהים, כי אין ישיבת האדם ותנועותיו ועסקיו והוא לבדו בביתו, כישיבתו ותנועותיו ועסקיו והוא לפני מלך גדול, ולא דבורו והרחבת פיו כרצונו והוא עם אנשי ביתו וקרוביו, כדבורו במושב המלך. כ"ש כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקב"ה, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר: אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה' (ירמיה כג, כד), מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד (מורה נבוכים ח"ג פ' נ"ב), ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. גם בהצנע לכת ובשכבו על משכבו ידע לפני מי הוא שוכב, ומיד שיעור משנתו יקום בזריזות לעבודת בוראו יתברך ויתעלה "

ולכן יש להשתדל לנהוג בצניעות ככל שניתן .

בברכה,

עוזיאל