צניעות בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/11/01 16:54 ט בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום

אני בן 16.5 ובזמן האחרון קשה יותר ויותר בעניין נשים.

אני מגיע למצבים שאני לא מסוגל שלא להסתכל על בנות מסויימות או שאני מדבר עם בנות שאני מכיר בסניף אז אני רק חושב איך אני יגיע לידי מעשה עם אותה בת.

זה ממש לא היה אופייני לי אך זה הולך ומתגבר

זה מציק לי במיוחד משום שאני עולה לברכת כהנים עולה שליח ציבור ועולה כקורא בתורה

מה אני יכול לעשות?

תודה רבה

ליאור כהן קריית שמונה

תשובה

ב"ה

ליאור,

ברכות שמיים מעל!

תחושתך משקפת את מה שאמרו חכמים שהרהואי עבירה קשים מעבירה. ב"ה, טרם איבדת את הרגישות והנך מבחין בין מותר ואסור. אשר על כן, התחושות הללו מייסרות אותך ולא נותנות לך מנוח.
עם בעיית המחשבות הזרות מתמודדים דרך שמירת העיניים.
ישנן שני נתיבים להתמודדות עם השאלות המטרידות אותך:
מחד - עליך למעט בהסתכלות, להרבות בצניעות, אלא שאין די בכל אלה. עליך להשתדל לעסוק ביצירה, בחסד, להיות פעיל בכל מה שמעורר את האדם לפעילות חיובית, שהרי "הבטלה מביאה את האדם לידי חטא".
השתדל להתמודד עם תופעה זו דרך יראת הרוממות, היינו דרך עשיה למען הפרט והכלל. השתדל להעסיק את עצמך במחשבות טהורות הנוגעות לעזרה לכל נזקק.
ראוי שתרבה בלימוד המדגיש את מקומו של האדם בעולם, את משמעותו מו גם את הנזק אותן גורמות המחשבות הרעות לכל אחד מאיתנו.

כדאי להוסיף בסוף התפילה את אגרת הרמב"ן העוסקת בהכוונה כללית לטוב. אני מציע לך לקרוא את מאמרו של הרב עוזי קלכהיים זצ"ל :"למגמתן של הלכות צניעות בישראל" הנדפס בסוף הספר קדושים תהיו. כמו כן, כדאי לך לעיין בספר "כותנות אור" בו תמצא חומר רב.

בברכה,

שי