צניעות בינו לבינה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 26/07/04 14:21 ח באב התשסד

שאלה

אז ככה, יש לי חבר אבל אנחנו לא נוגעים אחד בשני ולא כלום..... זה סתם.... אמרו לי שזה אסור ואני לא מבינה למה! הרי אנחנו סתם מדברים ולא עושים שום דבר אחר... אמרו לי שזה הגיל שמעצבים את האשיות וכל זה... אבל אני לא מבינה! מה הקשר? אודה לך אם תוכל להסביר לי.

תודה, אביטל

תשובה

לאביטל שלום רב
אין ספק שהקשר החברי עם הבחור מהווה בעיה הלכתית חמורה במיוחד לבחור וגם עבודך
א.הקשר גורם להרהורי עבירה
ב. יש סכנה שקשר זה יוביל לאסורי נגיעה וכו'
מעבר לצד ההלכתי יש לדעת שקשר זה מפנה את כל הרגשות לכיוון זה במקום להשקיע את כל הכוחות לפתח את האישיות הן מבחינה נפשית שכלית ורוחנית
מיכאל ברום