צניעות - בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/12/01 07:08 א בטבת התשסב

שאלה

אני בכיתה ט בת 15.לפני שאני מגיעה לשאלה אני חושבת שרקע על עצמי חשוב בשביל שכבוד הרב ידע לענות לי.

עד לפני כמה חודשים לא הקפדתי על צניעות ושמירת נגיעה. לא חשבתי שזה חשוב. אבל אז קרה לי אסון, ומאז "חזרתי בתשובה" (הייתי דתיה כל הזמן, אבל חפיף כזה).

לפני שהשתניתי הלכתי בבגדים לא צנועים. ניסיתי לתפוס את התשומת לב של אחד הבנים בשבט שלי שנדלקתי עליו. אני יודעת שהוא הסתכל עלי, אני יודעת שהוא בחן את הגוף שלי מעטה ומעלה לפחות 10 פעמים.

אז אהבתי את זה. אבל עכשיו אני ממש מתבישת בעצמי, ואני יודעת שהוא חושב עלי כל מיני דברים שאני מעדיפה שהוא לא יחשוב. אני מרגישה נורא בזה שגרמתי לו לחטוא, והעובדה שאני אוהבת אותו מחמירה את זה.

אני רוצה לשאול איך אני יכולה לכפר על זה שגרמתי לכל-כך הרבה בנים, ובמיוחד לו לחטוא? איך אני יכולה לשנות את הגישה של הבנים אלי?

תשובה

ב"ה

שלום רב,

ראשית אני חייב לומר שמטריד אותי מהו האסון שקרה לך? האם הוא קשור לנושא השאלה?!

לגופם של דברים: אשרינו שזכינו להיות בני אדם המסוגלים לתקן את אורחותיהם, המסוגלים להשתנות ולשוב בשתשובה שלמה.
אם רבש"ע אינו נועל דלת בפני שבים, ק"ו שבני האדם מסוגלים לשנות את דעתם ולהתייחס למציאות אחרת ממה שהורגלו. לכן, אני מאמין שאם תתמידי בדרכך החדשה, במשך הזמן, ישתנה היחס של הבנים אלייך. ולא זו בלבד אלא שתזכי להערכה רבה יותר משאר הבנות בשל האומץ שהיה לך לחולל בתוכך שינוי. אני בטוח שהבנים ישנו את דעתם מהר מכפי שאת חושבת.

אני מציע לך לעשות את השינוי באופן מדורג כך שתוכלי להפנים את השינוי, לחוש בשלבים השונים ולראות שאת מתקדמת באופן נורמאלי.
אם תקפצי מעבר למדרגתך ותתנהגי באופן שלא מתאים לך - תפלי שנית אלא שהנפילה תהיה כואבת יותר!
התשובה לחוסר צניעות איננה בהחצנה מזוייפת של צניעות!
התשובה לחוסר צניעות תלויה בבנין אישי, בהפחתת ערך הגאוה ובהבנה שגם במערכת חיי האהבה מי שמדבר אלו הנשמות, הפנימיות ולא הגופניות, זו שלאט לאט הולכת וכלה.
תתחזקי בדרכך, אל תתייאשי, האמיני בעצמך ובעז"ה תראי ברכה גדולה.

שי