צניעות בהתנתקות-פינוי

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 25/04/05 01:52 טז בניסן התשסה

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

רציתי לשאול האים יש התר לבנים ובנות להשתתף בפינוי אני חושבת שזה ממש חלול שמים-כי מה יחשוב עלינו חייל חילוני? זה ממש חילול ה'!

זה גם בעיה של צניעות וגם אם נתנגד לחיילים זה באמת ימנע פינוי?!

תודה רבה!!

מעיין אלבז

תשובה

א. בוודאי כאשר באים למחות נגד פינוי יישובים, זה לא מצדיק להתפשר בנושאי צניעות ועירוב בין בנים לבנות. במיוחד כאשר פועלים למען ארץ ישראל ועם ישראל יש לעשות זאת בקדושה ובצניעות, וכך הקב"ה יסייע במעשי ידינו.
ב. האם התנגדות פיזית לחיילים תמנע פינוי? לא נראה לי שנגבור על החיילים בכוח, וגם לא נראה לי שזה מה שהקב"ה רוצה מאיתנו.
בהחלט אפשר למנוע את גירוש אחינו מבתיהם על ידי יצירת דעת קהל רחבה שתתנגד בתוקף לפינוי. ככל שנצליח להגיע ליותר בתי אב בישראל ולרתום אותם להתנגדות, ככל שנצליח ליצור מחאה המונית רחבה יותר, רבים הסיכויים שהמהלך יידחה, יעצר ויתבטל בעזרת ה'.
מהלך כזה נראה לי גם יותר מתאים למה שהקב"ה רוצה מאיתנו, לפנות אל העם ולדבר איתו על ערכים, על אמונה, על מהותו של עם ישראל, ולרתום אותו לעשייה.
בוודאי, חלק ממהלך של מחאה הוא גם התייצבות ביום הפינוי למחות על העוול הנורא ולהתריע בפני הסכנות הקיומיות והרוחניות שעלולות חלילה לצמוח ממנו. אך לא על ידי אלימות או עימות פיזי עם חיילים.
ישועת ה' כהרף עין, בעזרת ה' נעשה ונצליח!