שאל את הרב

צניעות בדיבור

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/06/12 17:33 יז בסיון התשעב

שאלה

ברצוני לדעת מהי צניעות בדיבור ?

תשובה

שלום הודיה,
א.סליחה על האיחור בתשובה.

ב.צניעות היא דרך חיים, היא משקפיים שאתה מניח על עיניך ועל פיהם אתה מנהל את אורח חייך, צניעות זהו קנה מידה שכל אדם צריך להעמיד לעצמו בתחילה על איך חייו מתנהלים, האם הוא מנהל את חייו בצורה פזרנית? האם הוא מנהל את חייו בלי לתת דין וחשבון לאן כל כח מחייו הולך?

גם הדיבור צריך להיות צנוע במובן הזה שכל מילה שנאמרת היא מבטאת את הפנימיות שלי, כל דיבור צריך להיות מחושב לפני, המדרש אומר שלא לחינם נבראו באדם שפתיים, שיניים ואח"כ לשון כדי שיהיו שומרים ללשון לפני שהיא מוציאה דבר מפיה.

כל מילה שנאמרת יש לה ערך שאומר מי אני. דרך הדיבור מתגלה האדם, וממילא מה שאני אומר יש לו משמעות ולכן הוא צריך להיות צנוע.

מצד שני גם איך שאני מדבר, הדרך שבה הדיבור מופיע אם זה בצעקות או דווקא בדיבור עדין. גם בדרך הדיבור מתגלה האדם. ולכן גם פה יש נקודה של צניעות.

איך לא מתגאים? מבינים שכל מה שיש לנו הוא מתנה מן הקב"ה, כל דבר שיש לנו ניתן לנו על מנת שנעשה איתו דברים טובים, שנמלא את הייעוד הגדול שלשמו אנחנו כאן.

זוהי הצניעות האמיתית לא לברוח מהחיים אלא לדעת שהחיים ניתנו לנו כדי שנמלא בהם ייעוד גדול שהוא גילוי הקב"ה בכל מקום.

אני מקוה שזה עוזר ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.

כתבות נוספות