צמיד ברגל!! - מה זה רוח ההלכה?

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/03/02 15:20 ח בניסן התשסב

שאלה

בס"ד-

שלום כבוד הרב!!!

האם יש איסור כלשהו ללכת אם צמיד\ים ברגליים???

אם כן מדוע??

והאם אסור ללכת עם חולצה אדומה??? ומכנסיים מתחת לחצאית??? ומדוע??

ודבר אחרון... האם מותר לרוח ההלכה לעשות חור שני באוזן???

תודה!

תמר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

תמר,

ברכת ה' עלייך!

על כל השאלות ששאלת הספקתי לענות כבר מספר תשובות באתר כולל ביומיים האחרונים
יחד עם זאת, אני חייב להתייחס לנקודה אחת בתשובתך.

מה היא רוח ההלכה?

השאלה הגדולה עימה את צריכה להתמודד היא האם ההלכה היא הפסגה אליה אנו שואפים להגיע או שמא ההלכה היא נקודת המוצא. ממנה יש לשאוף להתרומם אל מרומי המוסר, אל החסד, אל מה שמעבר לתפיסה המקובלת, הבסיסית שהיא בכלל מה שהציבור מסוגל לעמוד בו.
ההלכה היא הבסיס ליצירת עולם מתוקן יותר. אבל ביצמדות לרובד המשפטי שבהלכה עלולה להוביל להתפשטות המוסג "נבל ברשות התורה". היינו מי שחש שמשפטית הוא עושה כל מה שכתוב בספר, אבל לא יצר זהות בין מה שכתוב בספר, לבין מה שצריך להיות חרוט על הלב. חלילה לנו אם נעשה את האמור בתורה ר ק מפני שכתוב מבלי לשאוף להזדהות עם עומק הדברים, עם מה שנמצא בבסיס הדברים.
גם אם נגיד שמותר, גם אם נחשוב שאין בעיה הלכתית עם חצאית מתחת למכנסיים, עם בגד אדום, עם אלף עגילים מכל צדדי האוזן, בחורים, בנקבים, בציורים, בקעקועים - נגיד שהכל מותר וכשר.

גם אם זה מותר -

האם זה טהור? האם זה מבטא את עומק מושג הצניעות? האם זה מבטא את התרומה היחודית שיש לעולמנו הרוחני?

דומני, שכל אחד - בעמידה מול עצמו, מול תוכיותו - יודע את התשובה.

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן