צמידים ברגל

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/03/02 19:49 ח בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום

ברצוני לשאול האם צמיד ברגל הוא דבר אסור וגם אם לא ממש אסור האם יש בעיה כלשהי ליהדות עם זה

בתודה- אני

תשובה

ב"ה

שלומות!

אם זה או אסור או מותר קשה לי לומר. אם זה לא מושך תשומת לב יחודית למה שיהיה שונה? ובמה זה שונה מצמיד על היד?
אבל, השאלה היא מה זה מבטא? האם יש בזה סימן של השתייכות לקבוצה מסויימת? זה מאפיין קבוצה של אנשים שאינה מתאימה לדרכנו החינוכית? זה לא מאפיין? אלה שאלות שאת צריכה לענות עליהם לעצמך.

ברמה העקרונית, אני חייב לומר שכל הדברים האלה מתבררים לאחר זמן אם הם חלק מהנורמה או ביטוי לזרם חברתי כזה או אחר. לכן, הכי טוב זה להמתין ולא להיות מהמובילים בדברים כגון אלה....

בברכה,

שי