צמחונית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/10/11 00:43 כג בתשרי התשעב

שאלה

אם אני צמחונית כי זה מגעיל אותי לאכול בשר וגם כי אני לא יכולה לאכול משהו שלפי רגע היה חי - האם זה בסדר או שזה לא טוב?

אני גם לא מבינה איך שוחטים יכולים לעשות את זה...!!! אני בחיים לא יאהב מישהו ששוחט... אני יודעת שצריך לאהוב כל אחד מישראל אבל אני פשוט לא יכולה!!!

מבחינתי זו אכזריות לשמה!!!!! הרצחת וגם ירשת??????

ולמה ה' הסכים לזה בכלל??? איך זה מסתדר עם זה שהוא רחמן?

איך אנשים יכולים בכלל לאכול את זה??

אני לא מבינה את זה.. אני יודעת שאם אני לא אוכלת בשר , עוף ודגים כי אני חושבת שאני יותר רחמנית מה'- זה לא טוב , אבל מה עוד אפשר לחשוב??? איך מותר דבר כזה איום ונורא?? ו

האם השוחטים לא עצובים אחרי שהם עושים את זה??

תשובה

יש אמת רבה בהרגשה שלך, והיא משקפת את האידיליה שבה באמת הרגש של חמלה ורחמים יהיה כלפי כל החי, ואפילו כלפי הצומח(גם הוא חי!) אבל נכון להיום, כשהעולם עוד לא למד לרחם על בני האדם, אין זו המידה הנורמטיבית המקובלת, ולכן עדיין עושים נעליים ואפילו בגדים מעור, עדיין אוכלים מזון מן החי ועוד...
באופן אישי- אין חובה לאכול בשר, לכן אם את מרגישה כעת שזה מפריע לך- עשי כפי הרגשתך. כמובן בתנאי שבריאותך טובה, והימנעות כזו לא תזיק לך!
אצל הרבה אנשים יש את ההתעוררות הזו, והיא איכשהו "נשחקת" אחרי תקופה, כיון שבאמת עדיין לא הגיעה העת שזו תהיה הנורמה, אבל ההתעוררות היא חיובית ואמיתית, וכאמור, מבטאת את השאיפה שלנו לעולם מתוקן יותר.

לענין השוחטים- אינני שוחט, ואיני יודע מה שוחט מרגיש.