שאלה
צלחת פורצלן חלבית שהניחו עליה שניצל בשרי חם בחום שהיד איננו סולדת בו , האם נטרפה?
אם נטרפה, האם חייבים לשוברה, או שניתן להשתמש בה שלא לצורכי מאכל, כמו תחתית לעציץ?
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום רב,
אם היד אינה סולדת בו הרי שהשניצל לא נקרא חם ואינו בולע.
בכל מקרה יש כאן גם נותן טעם לפגם (במידה ולא השתמשו בצלחת באותו היום).
לכן, מותר להשתמש בצלחת, רצוי להגעילה על פי השיטות המקלות בפורצלן.
כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר בינות רעננה.