ציצית - בפנים או בחוץ?

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 24/12/13 14:40 כא בטבת התשעד

שאלה

השלום והברכה לרב!

אני בן לאם תימניה ואב אשכנזי. את חיי חייתי עם אמי, ולמדתי את מנהגי תימן והלכותיה. לאחרונה אני מתחזק ב"ה, ואני מתחבט בשאלה האם עלי להוציא את הציצית או להכניסה בפנים. על פי האר"י ז"ל - עליי להכניס את הציציות פנימה, מכיוון שבני תימן הלכו ע"פ הרמב"ם. עושה לי טוב להוציא את הציצית בחוץ, כי אני מרגיש מיוחד, ואני נזכר כל הזמן במצוות. אך מצד שני, ממה שקראתי הבנתי שזו מידת הגאווה להוציא את הציציות החוצה. האם זה בסדר שאני מוציא את הציצית בחוץ, או שעליי להכניסה פנימה לאלתר?

תודה רבה לרב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה

שלום וברכה!
המקובל הוא שהספרדים נוהגים להכניס, והאשכנזים נוהגים להוציא. לגביך, כיון שאביך אשכנזי אתה יכול להוציא את הציציות החוצה ללא ספק.
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם