שאל את הרב

ציפורים

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 24/03/11 16:00 יח באדר ב'

שאלה

אתמול(יום רביעי)

ראיתי 4 ציפורים מתות...

זה ממש הפחיד אותי זה אומר משהו?

מה אני צריכה לעשות??[זה רומז שעשיתי משהו לא טוב אני לא יודעת...]

תשובה

ערב טוב

לא נעים לראות בעלי חיים מתים, וודאי לא כשרואים ארבע ציפורים (לא ציינת האם ראית אותן ביחד או בזו אחר זו, ובכל מקרה זה נראה לי ממש לא נעים).

טבעי גם שהדבר עורר בך פחד. זו מידה יפה של רגישות למציאות עימה אנו נפגשים ותשומת לב - ולא ניכור או אטימות למתרחש.

האם הדבר אומר משהו? איני יודע. איני יודע גם מי יוכל לפרש דבר שכזה. רק את יכולה לחשוב על משמעות המפגש הזה עבורך.

המשמעות יכולה לנוע במרחבים שונים - החל ממשמעות החיים שלנו וחדלונם, ומכאן לענוה, לעשיית תשובה וכיו"ב, דרך שאלת יחסנו לבעלי חיים ולטבע הסובב אותנו, ועוד ועוד - ככל שאת מוצאת לנכון.

לא נראה לי שיש בזה ביקורת עלייך, או רמז שעשית משהו לא טוב - אך וודאי שאם המראה יעורר אותך לתשובה בתחום כזה או אחר, מה טוב.

ככלל, טוב שניצוק משמעות למציאות הסובבת אותנו, אך זאת מתוך ידיעה שמדובר בפרשנות שלנו ולא בפיענוח מדוייק של אותות שמימיים.

כל טוב

אורי

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות