צימחונות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 15/07/03 14:32 טו בתמוז התשסג

שאלה

אני נהייתי צמחונית לפני כחצי שנה, בעיקר בגלל אידיאולוגיה. (זה לא שאני חושבת שאסור להרוג בעלי חיים, אחרת איך נתקיים?! הבעיה שאני מוצאת בלאכול בע"ח הוא שמתעללים בהם קשות. ואני לא אפרט למרות שיש לי המון מה לומר בנושא).

הייתי מאוד רוצה לדעת מה דעתה של התורה.

תשובה

שלום רב:
לפני דור המבול בני האדם אכלו רק מן הצומח ולא מן החי,לאחר המבול ה' התיר לנח ובניו לאכול גם מן החי ומאז ועד היום וכך גם עתיד להיות בזמן בית המקדש השלישי בני האדם ימשיכו לאכול מן החי וכך גם הקורבנות. ההסבבר לדבר הזה שהמציאות התרבותית שלנו היא שצרכי הגוף שלנו מפותחים וחזקים עד כדי כך ש"אין שמחה אלא בבשר ויין" אבל כאשר העולם יהיה מתוקן לגמרי ויחזור לדרגה של אדם הראשון לפני החטא או אז כל התרבות שלנו תהיה מעודנת יותר ורוחנית יותר ואז לא יהיה צורך בבשר.
באופן פרטי אדם שמרגיש מעין הבחינה הזאת יש בזה מעלה אישית אבל חשוב למצוא תחליפי מזון המכילים ויטמין b12