צילום מחוברת נגינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/02 18:09 ד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

מדובר בחוברת ללימוד חליל צד שיצאה לאור לראשונה בארה"ב בשנת 53' ומהדורה נוספת בשנת 81'.

כיום היא מופצת בהדפסה שאיכותה כאיכות של צילום, כאשר התמונות לא ברורות דיין ולפעמים ישנם שורות של אותיות ותווים סדוקות.

מחיר החוברת כ 45-46 ש"ח כמדובר בחוברת של 56 עמודים בלבד.

היא מופצת למכירה בחנויות וייתכן שגם היום ישנו מישהו שמשקיע כספים בהדפסת החוברת.

השאלה, האם מותר לצלם את רוב החוברת למטרות לימוד אישיות, בגלל הזמן הרב שעבר מאז הדפסת החוברת, בגלל איכותה הירודה ומחירה הגבוה?

תודה מראש,

תשובה

בס"ד

אם המדפיס הוא בעל הזכויות של החוברת - אין לך רשות להעתיק או לצלם את החוברת.

אם המדפיס לקח יוזמה אישית והדפיס הדפסת צילום והחוברת הזו לא נמכרת בשוק יותר חוץ מהדפסה זו - מותר לתלם ולהשתמש.

אינני יודע להשיב אם זה מהראשון או מהשני ולכן או שתברר או שתשלם.

אפשר לשאול את החוברת מספריה ציבורית ובכך לצאת ידי הספק.