ציונות דתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/02/04 11:06 א באדר התשסד

שאלה

אני מרגיש כאילו אף אחד לא ממש יודע מה ההגדרות של "ציונות דתית"...ומה ההבדלים בין ה"ציונות הדתית" ל"ציונות החילונית"

אשמח אם תבהירו לי את העניין הזה...

תשובה

קשה מאוד להגדיר את המושג "ציונות דתית", גם בשל העובדה שיש מחלוקות פנימיות על העניין, וגם בשל העובדה שקשה בכלל להגדיר תנועה רוחנית רחבה.
אף על פי כן ניתן לומר כך: הציונות הדתית רואה בשיבה לארץ ישראל ובהקמת היישות המדינית חלק ממימוש חזון הנביאים, ולא את כולו. היא חותרת להקמת יישות זו ברוח התורה, הנבואה, המוסר והמסורת, והיא חרתה על דגלה את האמירה "ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל". ארץ ישראל אינה מהווה במשנתה פלטפורמה לקיום היישות המדינית בלבד, כי אם גם ארץ ייעוד, בה ניתן לממש את חזון הגאולה. מדינת ישראל אינה מהווה במשנתה רק גורם מלכד המאפשר חיים בצוותא, כי אם חלק מבניין החזון הגדול של ציבוריות ישראלית ההולכת בדרך היהודית העיקרית.

כל טוב