צ'טים - מותר או אסור???

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/09/02 22:07 כו באלול התשסב

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול האם מותר לדבר בצ'טים (חדרי שיחות וירטואליים)?? והאם זה בכלל משנה אם הכוונה שלך היא סתם שיחה או באמת למצוא מישהי (ויש גם כאלה....)??

ושאלה נוספת היא לגבי אנשים נשואים שמדברים בצ'טים מכיון שהתופעה הולכת וגדלה גם בקרב הציבור הדתי רציתי לשאול אם הדבר מותר?

תודה מראש,

תשובה

ב"ה

התייחסתי לשאלה זו כבר פעמים רבות.

צריך להזהר מהפיכת הצ'ט לביטוי מחודש של המפנה לבו לבטלה. הישיבה מול המחשב תוך היגוג וגיבוב של שטויות במשך שעות אינה מוסיפה לא יראת שמיים ולא מידות טובות. ולכן, כל דבר צריך להיות במידה ובמשקל.
ובכלל, יש להזהר בזהירות יתירה בעת יצירת הקשר עם בנים ובנות במסגרת האינט.
ביחס לנשואים, נראה לי שיש בכך פגיעה בדרכי הצניעות, אף שאין כאן איסור מוגדר. ומ"מ מי שמצוטט באינ. כדאי שיאמר מיד אם הוא נשוי אם לאו.

בברכה,

שי