צום כיפור אחרי לידה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/10/11 11:49 ד בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב,

אני כמעט חצי שנה לאחר לידה ומעוניינת לדעת מהו הדין לגבי צום יום כיפור במקרה שלי.

אני מניקה את בני כמעט באופן מלא, מלבד ארוחה אחת ביום שבה הוא אוכל מרק ירקות.

חשוב לציין שבני אינו אוכל כלל בקבוק, מסרב בתוקף, ולפי ניסיון קודם בצומות בזמן הצום כמות החלב מדלדלת אצלי.

מה עליי לעשות?

תשובה

שלום רב,
התשובה פשוטה, את צריכה לצום. את יכולה לתת לו עוד מנה של מרק ירקות לקראת השעות האחרונות של הצום. כמו כן, לנהוג לפי הכלל של שתייה מרובה, מנוחה מוחלטת במקום ממוזג. אם את יכולה לשאוב חלב לפני והוא מסכים לשתות, גם זה אפשרי, אבל לא הכרחי, אם הוא לא מסכים, הוא יעמוד ביום שכזה, כי הבעיה כנראה תתחיל לקראת הצהרים. את יכולה בערב החג להניק אותו יותר מהרגיל. בגיל חצי שנה, אין חשש לגבי הילד, בתנאי שהילד בריא.

כל טוב,
חיים רטיג ישיבת "בינות" רעננה.