צום יום הכיפורים בעת דלקת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 13/09/13 12:52 ט בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב!

יש לי כאבי בטן חזקים ואני לא ממש יודעת מה בדיוק הבעיה.

לפני שבוע עשיתי בדיקה ויש לי חשד לדלקת בשתן או בכליות.

יש לי גם איזושהי בעיה במעיים(לא חמורה)אבל גם היא גורמת לכאבים.

אני ממש מתלבטת..אני לא רוצה לוותר על הצום בגלל זה.

וכרגע לא יודעים ממש מהי הבעיה אז לא נראה לי שרופא יוכל להגיד לי מה אני יכולה לעשות.בגלל הכאבים אני נוטלת כדור לשיכוך כאבים ואני מפחדת שיהיו לי כאבים באמצע הצום ואני לא אוכל לעשות כלום..

אני מיואשת!

תשובה

שלום
מותר לחולה שמצטער מחמת מחלתו לבלוע גלולות ‏לרפואתו, ובתנאי שאין בגלולות הללו טעם טוב, ויקפיד לבלוע אותן ‏בלא מים. ומי שאינו יכול לבלוע אותן בלא מים, יערב במים טיפת ‏סבון שתפגום מאוד את טעמם, ובעזרת מים אלו יבלע את ‏הגלולה.

במידה ותרגישי כאבים חזקים תיגשי למרכז לרפואה דחופה ושם תקבלי הדרכה.
בברכה אייל משה