צום יוה''כ לאשה הרה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 12/09/06 10:18 יט באלול התשסו

שאלה

שלום.

אני בהריון ובצום יוה"כ אהיה בעזרת ה' בתחילת חודש תשיעי. שאלתי את הרופאה שלי אם מותר לי לצום והיא אמרה שאני יכולה לא לאכול אבל שאני חייבת לשתות.

מה עלי לעשות?

תודה מראש.

תשובה

שלום
באופן כללי אישה הרה חייבת לצום אם אין לה בעיות מיוחדות . לכן יש לשאול את הרופאה מה הסיבה שבגללה היא טוענת שעלייך לשתות ולחזור ולהתייעץ עם רב. ככלל כדאי לדעת ששתיה מרובה בימים לפני הצום ואי אכילת דברים מלוחים וכדומה עוזרים מאוד. גם שתית מיץ ענבים עוזרת בשל הגלוקוז.
כמו כן חשוב יותר

גמח"ט
אלישע פיקסלר לצום ולשהות ליד מזגן מאשר להתפלל בבית כנסת