צום ושאיבת חלב בכיפור

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 05/10/16 00:49 ג בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום.

בשעה טובה ילדתי לפני 5 שבועות

רציתי לשאול כמה שאלות..

מהלידה ועד עכשיו לא הצלחתי להניק מסיבות פיזיות, אך לא רציתי לוותר על חלב אם, אז מהלידה אני שואבת חלב.

כמות החלב שלי אינה גדולה כלל ואני נלחמת על כל טיפה..

יום כיפור קרב ורציתי לדעת מה אני אמורה לעשות ? גם מבחינת הצום-שאם אצום אספקת החלב שגם ככה קטנה תרד

וגם מבחינת שאיבות? מכייון שאם לא אשאב זה יכול לגרום לי לגודש.

כמה דברים שחשוב לי לציין- ברשותי 2 משאבות חלב -חשמלית וידנית

ובנוסף ,לחלב אם אני מוסיפה לה תחליף חלב (מטרנה) לפי הצורך.

תודה...

ושתהיה שנה טובה ומתוקה!

תשובה

הערה חשובה נוספת:
זמן סיום הצום שך הוא 18:33 (לפי אופק ירושלים), ומשעה זו מותר לשתות מים כרגיל. לגבי אכילה יש לעשות קודם הבדלה. אין לחכות לזמן צאת הצום הגיל המופרסם בלוחות השנה.

בברכת מזל טוב והרבה הצלחה