צום ומראית עין

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 11/07/05 18:24 ד בתמוז התשסה

שאלה

אני בהריון חודש חמישי לפי מה שהבנתי אינני מחוייבת לצום בי"ז בתמוז, אני עובדת במקום עבודה שבו לא יודעים על הריוני, אין אפשרות לשתות ולאכול בלי שייראו אותי, האם אין בזה בעיה של מראית עין של בחורה דתיה (רב העובדים חילונים ואני עם סממן דתי של... כיסוי ראש) שאוכלת ושותה ביום כזה?

תשובה

שלום רב
עקרונית לדעת רבים מהפוסקים אין איסור של מראית עין באיסורי דרבנן.חוץ מזה שמוכלי לומר שאת חלשה או לא מרגישה טוב מה שנכון לכולנו בימים אלו.