צום הכיפורים לחולה אלצהיימר

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 13/09/02 17:51 ז בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני שב אליך הפעם עם שאלה ביחס לאבי

אבי חולה אלצהיימר כבן 80 הנוטל כדורים שונים במהלך השנה

לדילול הדם, להסדרת מערכת השתן, וויטמינים שונים הוא כלל לא מודע למשמעות "הזמן" ואין לו מושג שכיפור משמעותו צום מוחלט (הוא שוכח תוך פרק זמן קצר מה נאמר לו וכאמור אינו מזהה משמעויות: כיפור=איסור אכילה ושתיה) ועלול הוא לדרוש את שלו בתקיפות במהלך היום קרי מזון ושתיה

כיצד יש לנהוג לאור האמור לעיל

גמר חתימה טובה

תשובה

אשד שלום,
יש להאכיל את האבא לשיעורין דהיינו שיאכל 30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.
בברכת גמר חתימה טובה
שמואל זעפרני