צום ביום כיפור בהריון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 12:32 ז בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב,

ברצוני לבדוק מהי ההתייחסות ההלכתית לצום ביום כיפור של אשה בהריון.

גמר חתימה טובה

תמר

תשובה

ב"ה.

שלום.

אם יש הוראות רופא או שיש הריון בסיכון ההלכה נקבעת בהתאם למציאות לגופו של עניין.לחודש ההריון ולנסיבות המקרה הספציפי.

באופן כללי:
1) עלייך להתכוננן לצום בצורה מסודרת לא לאכול דברים חריפים ,מלוחים וכדומה.לשתות הרבה.
2)ביום הצום לא להתאמץ . עדיף לשכב במיטה ולנוח ולא ללכת לבית הכנסת ולהתאמץ ולכלות את הכוח.

3)אם את חשה שלא בטוב והרגשתך רעה מאוד את חייבת לאכול לשיעורין.דהיינו,30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.

בברכה,

עוזיאל