צום בהריון

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 03/10/11 20:39 ה בתשרי התשעב

שאלה

אני בשבוע 36, הריון שלישי. המוגלובין ושאר ערכי הברזל נמוכים מהנורמה, ואני חווה התכווצויות וצירים מוקדמים כבר מספר שבועות.

בתשעה באב לא צמתי בגלל האנמיה. הרופאה ממליצה לא לצום (אינה יראת שמיים אך מכירה ועובדת שנים עם שומרי תו"מ)

איך מומלץ לנהוג ביום כיפור?

תשובה

שלום רב,
השאלה הועברה אלי רק כעת, את צריכה לפנות במקרה כזה לרופא ירא שמיים, צריך לברר את הסיכונים בצורה ברורה, כי אנמיה תלויה בערכים שלה. כמו כן, שבוע 36 זה חודש תשיעי, כך שנראה כי אין חשש לידה מוקדמת. מכל מקום יש רופאים שאינם מבינים את חשיבות הצום וממהרים לבטלו. על שאלה כזו לא עונים באינטרנט...

מועדים לשמחה,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.