צדיק מי שחוזר בתשובה?? - דחוף!!

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/09/02 19:15 טז בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי בעיה שמציקה לי, שאלתי את הרב עוזיאל אליהו, והוא הביא לי תשובה טובה אבל הספקות חזרו לי

רציתי לשאול אותך, איך חכמינו ז"ל קבעו שבמקום שבעלי תשובה עומדים - אף צדיקים גמורים אינם עומדים?

אם ניקח מצב של אדם שומר מצוות שהתאמץ כל חייו, התפלל, עבר סבל נפשי הרבה פעמים במיוחד היום שזה לא קל, ושמר על הכל עד סוף חייו

ולעומתו אדם שנכון, אני מסכים שהוא לא נהנה, הוא השתעבד ליצריו, אבל כל חייו הוא גם התבטל אם להגיד את זה ככה,

הוא לא התאמץ, הוא לא השקיע המון, וכמה ימים לפני סוף חייו הוא קנה עולמו בשעה אחת

ונכון, יש את זה ביחזקאל, ובנ"י כבר התלוננו על הבעיה הזאת, אני לא הראשון, אני יודע

אבל אני לא מבין, איך הוא בדרגה יותר גבוהה??

האדם המאמין התאמץ, עבר הרבה סבלים נפשיים, התמודד עם חברה חילונית שמפריעה לו

אז עם כל הכבוד וסליחה על ההתבטאות, היהדות אומרת שאם אתה מאמין וחזרת בתשובה, העיקר שעשית את זה וכבר אתה מעל כולם??

איפה הצדק?

איפה ההגיון?

תשובה

ב"ה

שלומות,

ראשית, אני משוכנע שתשובתו של הרב אליהו היתה טובה ועליך לברר על מה ולמה ספקותיך חוזרים ונשנים.

שנית, כבר מסופר על אחד מגדולי החסודות שבכה בשעה ששמע שי קונה עולמו בשעה אחת. כולם פרשו את בכיו כבכי של אושר וככשאלו אותו לפשרו של הבכי השיב להם: "אכן יש קונה עולמו בשעה, ויש בכך ביטוי גבוה למדרגתו של האדם. אבל, אם אפשר לקנות עולם בשעה, כנראה שאפשר לאבד אותו בחצי שעה...."

ומכאן, שמדרגתו גבוהה מצד עצם המאמץ ויחודו אבל הוא מתברר כאדם שסכנתו לאבד מדרגה גבוהה גם היא.

בברכה,

שי