צבא קורס מכים או ישיבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/04/08 00:41 כב בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב השלום והברכה..

אני תלמיד בשיעור ד' בישבת הסדר

לפני כחצי שנה סיימתי את שרותי הצבאי...

במהלך השירות הייתה לי התלבטות קשה לגבי יציאה לקורס מכי"ם או לחזור לישיבה. כששאלתי את ראש השיבה לדעתו אז תשובתו הייתה שצריך לחזור לישיבה. בסופו של דבר חזרתי לישיבה.

מה שקורה כרגע הוא שלפחות פעם בשבוע אני שואל את עצמי "למה לא יצאתי לקורס מפקדים?"..אני חושב שאם הייתי מחזיר את הזמן לאחור אני הייתי עושה זאת.

השאלה היא האם בשלב כזה בישיבה כדאי לחזור לצבא בניגוד לדעתו של ראש הישיבה?

השואל.

תשובה

שלום וברכה

אומר לך את שהייתי אומר לתלמיד שהיה לומד אצלי:
עמדתי כראש ישיבה איננה הסיבה לעשות דברים או לא לעשות דברים. מובן כי אם ראש ישיבה חושב דבר מה בכיוון מסוים צריך הבחור הרוצה לסטות מהדרך המוצעת בפניו סיבות טובות לעשות כן, ובוודאי שהוא צריך להיות הרבה יותר משוכנע, אך אם הוא משוכנע שזה הדבר הנכון לעשות – הוא חייב לבחור את דרכו מכוח צלם אלוקים שבו עצמו.

במקרה בו אתה עוסק יש שתי סיבות טובות למה לא ללכת לקורס מכי"ם: הן העובדה שזו עמדת ראש הישיבה (שכנראה לקח בחשבון גם את אופייך ואת מהותך), והן העובדה שכבר מאוחר יחסית בשרות. ברם, שתי הסיבות האלה מהווים רקע בלבד להכרעה שלך, ואם יש לך נימוקים חזקים דיים העומדים מול שתי הסיבות האלה – אתה בהחלט רשאי, ואולי אף חייב, ללכת בדרכך שלך.

כל טוב