צבא-דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 03/12/02 19:19 כח בכסלו התשסג

שאלה

השאלה דחופה

מה דעת הרב לגבי הליכה לצבא, האם יש בזה מ"ע דאורייתא, בעיקר היום משום " עזרת ישראל מיד צר " שהרמב"ם בהל' מלכים כותב שזה מ"ע דאורייתא. וא"כ כל אחד ואחד צריך ללכת לצבא אפי' שיכול לשבת וללמוד תורה, כיון שזה כמו כל שאר המצוות שאין לימוד תורה דוחה אותם.

תשובה

שלום רב.
דעת הגר"מ אליהו היא שבחור שלומד תורה אינו צריך להתגייס אלא לימוד התורה שלו שומר על עם ישראל.
אם קשה לו ללמוד כל הזמן ילך לישיבת הסדר ואם בכלל לא יכול ללמוד ילך לצבא ויקיים מצוות מלחמה רק יזהר וישמר לשמור על קלה כבחמורה ובמיוחד על הצניעות.
בברכה,
צבי קוסטינר.