צבא\שירות לאומי?

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/07/01 11:14 יב בתמוז התשסא

שאלה

שלום וברכה,

חברתי נמצאת בדילמה קשה: האם עדיף צבא או שירות לאומי. היא טוענת שברגע שהיא תחליט לשירות לאומי היא תרגיש שהיא הפסידה חלק שאולי היה יותר חשוב ויותר תורם- הצבא. אני מפחדת על חברה שלי מכיון שאני יודעת שהצבא לא הולך לקראת בנות דתיות.נכון זה גם תלוי באיזה מסגרת היא תהיה בצבא אך בכל זאת האוירה היא לא האוירה שהיתה מוצאת עם בנות דתיות בחדר בשירות הלאומי. האם לדעתךיש הבדל מהותי בין שני הדברים? האם אתה חושב ששאלה זו אינה צריכה להוות בעיה כי זו לא החלטה גורלית כל כך? האם אני צריכה לדאוג שאכן יהיה לה "סוף מר" מהצבא אם היא תחליט לפנות לצבא?... מה עדיף לפי דעתך, צבא או שירות לאומי?

תשובה

אין לי כל ספק ששירות לאומי היא המסגרת הנכונה לבת דתית. יש הבדל בין צבא לבין
שירות לאומי באטמוספירה הכללית שיוצרת אוירה לא ראויה כלפי בנות.
אני חש שההתלבטות של חברתך חייבת להיות מופנית לרבנים או למחנכים משמעותיים.
יחד עם זאת עלייך להזהר שלא לנתק את הקשר עימה כמו גם להמנע מלהגיע לעימות אישי
אלא לנסות להוביל לבירור ענייני.
חשוב להדגיש שגם במסגרת השירות הלאומי יש לברור את המקום היטב.

בברכה,
שי