פתיל תכלת

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 17/11/01 15:06 ב בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לגבי פתיל תכלת מהם ההשלכות בימינו? והאם הפתיל תכלת שמוכרים הינו הפתיל האמיתי של פעם? ואם זה לא בטוח האם צריך עדיין ללכת איתו?

בתודה מראש

אלעד

תשובה

יש שיטות שונות מהו צבע התכלת עליו דיברה התורה. השיטה היותר מסתברת היא שזהו הצבע המופק מהחילזון הימי. גם אם קיים ספק אם זה התכלת המקורי אין איסור ללכת עם פתיל תכלת זה.

אמנם פוסקי ההלכה לא קבעו באופן מוחלט שחובה להטיל פתיל תכלת הנ"ל למרות שללא תכלת אין קיום מצוות הציצית נעשה באופן מושלם.

את התשובה כתב הרב יגודה, ר"מ ופוסק בישיבה.