פרישות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/10/11 10:36 כה בתשרי התשעב

שאלה

שלום

אני מעוניינת לדעת יותר על נושא הפרישות - כיצד מתבצע.

מה פירוש המושג הפלגה.

מה עושים כאשר המחזור החודשי איננו סדיר.

מספר הבדיקות שעלי לבצע מהפסק טהרה.

אני זקוקה לעזרה.

תודה רבה ושבוע טוב

רונית

תשובה

שלום, המושג הוא "פרישה סמוך לווסת" ולא "פרישות".
אשה מקבלת מחזור כל חודש , פחות או יותר, יש מי שיש לה וסת בתאריך או במרחקים קבועים, ואז היא יודעת בדיוק מתי תקבל, ובאותו יום היא צריכה לפרוש מבעלה, גם אם עדיין היא נקיה.
אשה שהמחזור שלה נייד, צריכה לחשוש לשלשה תאריכים-
יום ההפלגה - כמספר הימים שהיו בין תחילת המחזור הקודם לתחילת המחזור האחרון, מתוך הנחה שהגוף ירצה "לשכפל" את התנהגותו.
יום החודש- אותו התאריך העברי בחודש, שבו ראתה בפעם האחרונה- מתוך הנחה שהמחזור הוא לפי מחזור הירח.
ויום השלושים- ספירה של שלושים יום מתחילת הראיה הקודמת - בהנחה שהמזור הוא חודשי.
בכל שלשת הימים הללו, למרות שיום הוא 24 שעות, צריך לפרוש או ביום או בלילה, לפי הזמן התואם בו היתה הראיה הקודמת.
בסוף היום- יש לעשות בדיקה פנימית, ואם היא נקיה- האשה מותרת לבעלה הלאה , עד יום הפרישה הבא, או עד שתקבל.
בהצלחה