פרגולה סוכה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 14/10/16 15:38 יב בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

סליחה, כבר עברתי על כל התשובות לגבי פרגולה כסוכה, אך לא מצאתי תשובה שמתאימה לשאלה שלי.

עברתי לדירה שבחצרה פרגולה. בעה"ב הוא מסורתי, וטוען שאביו הורה לו להרים קרש אחד מעץ הפרגולה, שכמו כל הקרשים הוא ממוסמר, ולהגיד לשם מצוות סוכה, וזהו. לא צריך סכך. סוכה מוכנה.

לי זה נראה מוזר, היות והקרשים ממוסמרים, והרי זה לא ארעי. אני לא יכול להוציא את הקרשים, מעבר לאחד שעשיתי כפי שבעה"ב סיפר לי, כי הפרגולה מאוד ישנה ומתפוררת. היא לא תחזיק מעמד אם אוציא את הקרשים ואחזירם לאחר סוכות.

לפי אחת השאלות באתר, הסקתי שאם חמתה מרובה מצילה אוכל להוסיף סכך, ואז הכל בסדר. הבעיה היא שצילתה של הפרגולה מרובה מחמתה.

מה עלי לעשות, בבקשה?

תודה מראש ותזכו למצוות,

שבת שלום וגם שמח

פנחס

תשובה

או לפרק שלבים עד שהסוכה נפסלת ולחזור לחברם לשם מצוות סוכה
או במקום אחר אם יש
לפרק רק עץ אחד לא מכשיר את הסוכה