פעילות אתר אינטרנט בשבת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 17/01/11 13:44 יב בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה קניתי אתר אינטרנט מחבר, האתר היה מאז ומעולם פעיל בשבת וקהל הגולשים שלו הם יהודים.

האתר אינו אתר בו מתבצעות מכירות אבל כן יש רווח (שכיום הוא נמוך) שמתקבל מפרסום באתר (גם מפרסומות google עליהם מקבלים כסף לפי הקלקות על הפרסומת וגם מפרסום של באנר של בית עסק שם הוא משלם לי חודשי בלי קשר להקלקות)

אני כן מעוניין לסגור את האתר בשבת אבל ככל הנראה אם אעשה זאת זה יטרפד איזשהו חוזה שמתרקם שיוכל לקדם את האתר.

האם חובה עליי מבחינת ההלכה לסגור את האתר בשבת? או שיש פתרונות אחרים (קראתי איפשהו באינטרנט שאפשר להשכיר את האתר לגוי לשבתות)

תודה מראש.

תשובה

שלום ניר,

סליחה אל האיחור במשלוח התשובה לשאלתך.
א. כדאי שתשים את המילים "אנטרנט בשבת" בgoogle , ותעיין בתשובות השונות שעולות שם. גם כאן באתר כיפה נשאלה שאלה זאת באופנים שונים.
ב. באופן כללי יש בעיה של "לפני עיוור" באינטרנט בשבת אם בעל האתר מקבל סכום כסף עבור כל קליק של גולש, ואם רוב הגולשים הם יהודים. באחת התשובות מובא שאם לגולשים יש מנוי חודשי אין בעיה.
ג. מובא גם שהעברת האתר לגוי בשבת יכולה לעקוף את הבעיה. לדעתי צריכים למכור ולא רק להשכיר.
בברכה, דוב ברקוביץ