פסח

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 31/03/14 20:59 כט באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

כיצד מכשירים לפסח:

כיריים(מה אם נפל חמץ מתחת לחצובה לכיריים עצמם, והאם חייב להכשיר את כל החלקים[כולל העיגולים השחורים והגומיות]),

כיריים חשמליות,

שולחן(עץ)

וארונות?

והאם מותר להשהות חמץ וכליו במהלך הפסח בבית?

תשובה

שלום.
הכשרת כיריים של גז: לנקות היטב מכל שאריות מזון (רצוי להשתמש בחומרים ממיסי שומן, שכן בדרך כלל מצטבר שומן קשה ושרוף). לפי הוראת הרב אליהו זצ"ל, את החצובות יש להחליף בכאלה בהן משתמשים רק לפסח, או לכסות בנייר כסף שיחזיק מעמד בתנאי החום. את ראשי הגז לא צריך להחליף/ לכסות, שכן הסירים לא באים איתם במגע ישיר. את ידיות ה"ברזים" ("כפתורי" ההדלקה/ כיבוי/ ויסות) לנקות היטב.
כיריים חשמליות: לנקות היטב, ולהדליק על החום הגבוה למשך כחצי שעה.
שולחן עץ: ניקוי, עירוי מים רותחים.
ארונות: ניקוי בעזרת חומר ניקוי.
אין להשאיר חמץ השייך לך, לא בבית, ולא בכל מקום אחר. כלי חמץ מותר להשאיר בבית, כמובן- במקום סגור.
פסח שמח וכשר