פסח-חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/03/09 15:41 ב בניסן התשסט

שאלה

בס"ד

1. ספר היסטוריה-בנושא חסידות. יש לי השנה בגרו ת על זה. הבעיה היא,שהספר מלוכלך בתה שנשפך עליו-הוא עבר מיד שנייה לאחותי,ואז אליי. אז-האם אסור לי להשתמש בו בפסח?או שיהיה במדפי? לא התחלנו ללמוד בו,אבל אלי יעשו לנו ימי עיון על זה ונצטרך אותו.. על מנת ללמוד למתכונות שיהיו אחרי פסח.. .

יש וד ספר היסטוריה-ספר שאנחנו עומדות לסיים איתו. יש בו כל מיני נקודות קטנות ממששל כתמים צהובים/דברים שנדבקו בו...

2.ספרים מהספרייה-יש ספרי קריאה מהספרייה. הם לא תמיד נקיים,ולפעמים מלוכלכים (אני משתדלת לעשות תשובה שלא לאכול עם ספרים...במיוחד של ספרית,שעליהם לא כל כך אכפת לי כמו ספרים שלי). יש ספר אחד שאני אכלתי עליו,והוא קצת התלכלך ולא ניקיתי...,מותר לי שיהיה בפסח בביתי? כנ"ל לספרים שלא לכלתי אישית,אבל הם מלוכלכים...-הרי אולי אמצא פירור לחם בין העמודים בפסח עצמו?!

3. מתנה לים הולדת-חברתי הכינה לי לפני שנתיים פלקט עם תמונות שלי וכתבה מזל טוב (יום הולדת...). היא מה עליו עוגה. כמובן שאחרי ה ניקיתי הכל,וגם בפסח שנה שעברה פרשתי אותו על הרצפה וניקיתי טוב טוב,אבל-יש בו לכלוכים צהובים... .זה בסדר? זה מזה בכלל?

4. אחת המורות החזירה לנו מבחן שנשפך עליו תה שלה..-מה לעשות?

5. אם יש בדף לכלוך,לא של חמץ לאו דווקא,אלא חום מוזר כזה-האם לנמקות טוב-טוב? לחשוש שמא של חמץ? לחתוך את החלק?

תודה!!!

תשובה

נקיון ספרים לפסח -

ספר רגיל שהיה בארון אין שום צורך לחשוש לחמץ ובודאי תה שאינו נשפך אינו חמץ.
ספר שמניחים אותו לעיתים על שולחן האוכל - אם מחג הפורים נזהרים לנער כל פירור שנופל עליו - ניתן להמשיך להשתמש בו בפסח כרגיל.
אם לא נזהרו - אז אין להניח אותו בפסח על יד אוכל.

ברכונים או ספר שלומדים איתו בקביעות על השולחן ביחד עם לחם - צריך להצניע במדף בו לא משמתמשים בפסח. [הסיבה: - הפירורים שבהם בטלים ומופקרים ורק צריך להזהר שלא יפלו לתוך האוכל בפסח]

לכלוך חום אינו חמץ

חג שמח רגוע וכשר
דוד לוי