פירוש חלומות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 14:49 כד בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

בעניין חלומות,

כיצד יש להתייחס לחלום, כמסר לחיים? או לסתם דבר? והאם זה תלוי באיזה שלב בשינה חלמתי את החלום?

ב. מה מסמל חלום על לימוד גמרא?

אם רב גדול בארץ שחי מופיע בחלומות מספר פעמים

לא אומר משהו ספציפית, אבל מופיע, כיצד יש להתייחס לחלום זה? ומה יש לעשות?

תשובה

בס"ד

1- בחלום יש בו מסר לחיים, אחד משישים בנבואה. וזה גם חלום יכול להיות שקרי או אמיתי.

2-חלומות בוקר יותר סיכוי שיהיו אמיתים.

3-לימוד גמרא מלמד על קשר לעומק התורה ולחמימות הלימוד - כל מה שקשור בבית מדרש.

4-הוא רוצה לומר לך משהו שאתה אמור להבין אותו מעצמך. ואתה מתעלם ממנו ואומר "לא יודע" ואתה יודע.
זה לא חייב להיות קשור אליו אבל אתה באיזה מקום קשור אליו.
כל זה אם לא חשבת עליו קודם. לפי מה שאתה אומר שהוא הופיע כמה פעמים כנראה שהוא משפיע עליך רוחנית בתפילה שלו וכד' אף על פי שנדמה לך שהוא לא מכיר אותך אישית.

5-אתה צריך לשנות משהו.