שאלה
שלום רב!
הבוקר חלמתי חלום בו אני מתגוררת בבית מפואר מאד (משהו כמו ארמון) ומגיעים לבקרנו חברת ילדות שלי ובעלה ובראותי להם את ביתי המפואר אנו יורדים למרתף (שהיה מוזנח אגב כי לא גרו בו) ראינו חולדות עומדות שם.
אציין כי בעבר כבר חלמתי על הבית הזה בדיוק כפי שנראה בחלום.
אודה לך אם תפתור לי את החלום.
תשובה
בעזה"י
שלום,
אני מצרף תשובה אחרת שעניתי לא מזמן והיא יפה גם לכאן...
איננו עוסקים בפרושים מעבר למה שהדריכו אותנו חז"ל.
פירוש ספציפי של חלומות לפי חז"ל מורכב ומשתנה משום שחז"ל עצמם קובעים כי לעיתים יש חלק משמעותי ולעיתים סתם, לעיתים משמעות ולעיתים שווא.
תכלס´ חז"ל תיקנו לנו כמה דברים:
ראשית יש לדעת שאם אדם חולם חלום ונפשו עגומה עליו- כלומר החלום מעציב אותו או מפחיד אותו והוא מרגיש צער כשהוא קם בבוקר, חז"ל תיקנו תענית חלום כדי למתק את החלום ולוודא שהדברים באמת יהיו לטובה.
את תענית החלום עושים באותו היום שבו קמים מחלום קשה.
מי שקשה לו להתענות יכול לפדות את התענית בצדקה.
שנית, רצוי ואפשר לעשות הטבת חלום בפני 3 אנשים. הנוסח מופיע בסידורים רבים ומטרתו שבית דין בארץ יגזור את החלום לטובה.
יש לעשות את הטבת החלום בפני שלושה גברים מעל גיל בר מצווה לפי הנוסח המופיע.
שלישית, להתעורר לתשובה.
הקב"ה ולעיתים גם הנפש שלנו מרמזים לנו דברים בחלומות. אם אדם חלם חלום קשה הרי שמרמזים לו לבדוק את עצמו, להרהר תשובה להשתפר ולהתחזק בשמחה בעבודת ה´ ובאהבת ה´.
בברכת חלמא טבא חזית
אור
צוות ישיבת צפת
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם