פיסטולה - ריח רע בתפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/03 17:55 יט בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לפני מספר חודשים שאלתי את הרב שאלה בקשר לפיסטולה

מצפה לתשובה בהקדם.

תשובה

עניתי ושלחתי וכנראה לא קיבלת - הרי התשובה לפניך:

********

בס"ד

א- יש הבדל בין "צואה" שאסור להתפלל כשהיא יוצאת או נמצאת או מריחים את ריחה או מול עינינו. בהפרשה דלקתית אסור להתפלל רק כשהיא מריחה רע או כשהיא גלויה. אבל כשהיא על הגוף מכוסה ואין לה ריח רע. אין איסור.
ראוי מאוד מפני כבוד התפילה והמתפלל והקב"ה לנקות ככל שאפשר לפני התפילה את מקום הזיהום ואחר כך לכסות לנטול ידים ולהתפלל.

ב- כשאתה מתפלל באופן הנ"ל - תתפלל עם תפילין.

ג- יש איזה זיהום רוחני שמתגשם בזיהום גשמי בתוכך. עם הנקיון של הזיהום הגשמי וכל האינעימות הכרוכה בו אתה מתנקה גם נפשית. הזיהום הזה הוא זיהום שיש בכולנו רק שאתה מצליח לנקז אותו באופן פיסי ואנחנו צריכים לנקז אותו בדרכים אחרות.