פינוי ישובים וסירוב פקודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/02 09:24 כו בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי חוקי המדינה (רדיו פיראטי) רציתי לשאול עוד שאלה באותו תחום:

חס ושלום שלא נצטרך לעמוד בסיטואציה כזאת, אבל אם הממשלה מחליטה על פינוי ישובים האם אני אמור לסרב פקודה?

זהו ויכוח ארוך ביני לבין חבר שלי שטוען שהוא יסרב פקודה. אני טוען שמי שמסרב פקודה בעצם מחליש את המשמעת של צה"ל ובעצם מחליש את צה"ל וכורת את הענף עליו אנו יושבים.

יסוד השאלה הוא האם אני אמור לוותר על ערכי האישיים (או ערכי עם ישראל לדורותיו) בתמורה לחיזוק ידיו של צה"ל? איפה עובר הגבול? על חילול שבת אני עובר אבל ישובים אני לא מפנה? על איזה ערכים אנו מוכנים לוותר למען ה"ממלכתיות"?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

זו שאלה מאוד לא מעשית. ולכן התשובה עליה היא כמו שכתבתי לך לגבי הרדיו הפיראטי.

אני חושב שבשאלות כאלה ובדומות להן בבוא העת אם הן יהיו רלוונטיות רק גדולי הדור רשאים להורות לכלל ישראל כיצד לנהוג.
ולמה?
1) כי תשובה שלא כל אחד מושמך להורות אותה הלכה למעשה!!!
2) כי יש המון משתנים שלא ידועים לי ולך ולו כגון הרעכות גורמי הצבא מה יקרה אם לא יפנו את הישוב או מה מידה הפיקוח נפש שקיימת וכדומה.
לנו אין נתונים.
ולכן אנו גם לא יכולים לחוות דעה.

בברכה ,

עוזיאל