שאל את הרב

פיטורין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/10 14:57 ד בתשרי התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

תפקידי בעבודה הוא ראש צוות על מספר מצומם של עובדים. ישנו עובד שלא ביצע את עבודתו כראוי תקופה ארוכה מאוד, זאת למרות שביקשתי ממנו והזהרי אותו כל הזמן שעליו לבצע את עבודתו כנדרש. כל הזמן ריחמתי עליו כיוון שהוא אב גרוש שמשלם מזונות ונמנעתי מלהתלונן עליו מול הבוס שלי (הסמכות היחידה לפטר אותו). שבוע שעבר, לאחר שהערתי לו על אי- מילוי משימה, הוא צעק עלי ותקף אותי (מילולית) ולכן החלטתי להתלונן עליו אצל הבוס. הבוס שלי החליט בתגובה לפטר אותו. כמובן שהעבוד לא קיבל את הפיטורין ברוח טובה ואיים עלי שבכל תפילה שלו הוא יתפלל לבורא עולם שינקום בי (הוא מכנה עצמו 'אדם דתי') ושכל צער שלי אני אזכר בו ושהפיטורין האלו יתנקמו בי. אני יודעת שלא ככה זה עובד ואפילו קצת מתביישת לכתוב את הדברים האלו, אבל אני פשוט מרגישה כל-כך רע. למרות שאני יודעת שהיה נכון וצריך לפטר אותו.

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

את עוברת עתה תהליך של סחיטה. באיומים.
אם את שלמה עם הנתונים כפי שהצגת אותם - את קיימת מצוו כלפי המעביד שלך, והצלת אותו מהפסדים מיותרים ומעובד שאינו נוהג כראוי.
לפיכך, מה שהוא עושה כלפייך הוא סחיטה רוחנית, וטוב לך להתעלם ממנה, ולא להרגיש רע, אלא דווקא שלמה עם עצמך שנהגת כשורה.

על ריבונו של עולם אנו אומרים "צדיק ולא עולתה בו", והעובדה כי מישהו שסוחט אותך שלא כדין יבקש את נקמתו דרך הקב"ה אינה מתיישבת עם כך.


כל טוב ושנה טובה

כתבות נוספות