פטור מצום יום הכיפורים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 12/09/02 08:54 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב,

ילדתי את בני בכ"א אלול ואני מניקה.

האם יכול להיות לי פטור מסוים, מלא או חלקי

מצום יום הכיפורים?

תשובה

רויטל שלום,
ראשית מזל טוב,ויהי רצון שתזכו לגדלו לתורה ולמצוות
ולמעשים טובים.
כללית גם מניקה חייבת לצום ביום כיפור,וטוב שלפני יום הכיפורים תאכלי מאכלים שיעשירו את החלב גם אם לא תאכלי.
בכל אופן אם התינוק אינו רוצה לינוק אלא ממך,ואינו מוכן לאכול חלב מאבקה(מטרנה,סימלק וכיו"ב),ואם לא תאכלי לא יהיה לך חלב להניקו-את חייבת לאכול לשיעורין.דהיינו,30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.
בברכת גמר חתימה טובה
שמואל זעפרני