פחד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/02 09:05 ל בניסן התשסב

שאלה

שלום הרב !

אני בחורה כמעט בת 21 , ואני מאד מפחדת להתחתן וזאת גיליתי לאחר ששמתי לב שאני פוסלת כמעט כל אחד שאני יוצאת איתו , למרות שאין לי סיבה , ובגלל זה הפסקתי לצאת עם בחורים , הרי אני יודעת איך זה יגמר .

הדבר מאד מפחיד אותי .

בתודה

תשובה

מיכל ברכה ושלום,

הדרך שבה הצגת את תחושותייך מעידה על כך שאת מאוד מודעת לעצמך ולמעשייך. אין ספק שהחלטה על נישואין היא הרת גורל, והפחד שלך להחליט הוא טבעי. המודעות לפחד היא כבר חצי מן ההתגברות עליו.

אולם יש לזכור שכאשר בוחרים "שלא להחליט" זוהי למעשה החלטה. ההחלטה שלך כרגע היא לא להתחתן, ומובן שצריך וכדאי לשנות אותה, לכן -

חשוב מאוד להמשיך לצאת עם בחורים, אולם לפני הפגישות הבאות, כדאי להחליט בינך לבין עצמך על נקודות שהן עקרוניות לך בבחור, ולבחון לפיהן. כדאי לשהות במחיצתן של חברות אסרטיביות וזורמות ולא בחברתן של הססניות. כמ"כ במהלך הפגישות להתייעץ עם דמות שאת מעריכה ומכבדת.

אזרי עוז!

בהצלחה,
עוזיאל