פחד

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 14/07/06 05:16 יח בתמוז התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום רב..!

רציתי לדעת האם יש איזה תפילה או סגולה לשמירה מפחד? הרבה פעמים יצא לי להיות במקומות שיש בהם אלימות ומאוד פחדתי או שמישו שאני רואה שאני עומד לריב איתו אני שומר תפחד מבפנים אני רוצה שכלל לא יהיה לי פחד בלב ואני יודע שהכל זה לא מקרה זה מהשם יתברך אבל יש איזה תפילה או משו? יש לציין שאני מתבודד על זה עם בורא עולם אבל רציתי לדעת עם יש תפילה או סגולה אני אשמח מאוד

תשובה

א. כפי שציינת האמונה ברבונו של עולם, שהכל מאיתו, והוא יודע ומשגיח ואין פרט שמתרחש שלא בהנהגתו, היא הדבר שבו יש לבטוח ולא לפחד, וכדברי דוד בתהילים: לְדָוִד ה' אוֹרִי וְיִשְׁעִי מִמִּי אִירָא ה' מָעוֹז חַיַּי מִמִּי אֶפְחָד.
ב. כדאי להתבונן היטב במזמור זה פרק כז בתהילים, ולשנן אותו ויועיל. וגם מזמור פרק צא' "יושב בסתר עליון וכו'".
ג. עיין עוד בספר "נפש החיים" לר' חיים מוולוזי'ן שער ג פ"יב שאם האדם קובע בלבו הלא ה' הוא האלוקים האמיתי, ואין עוד מלבדו וכו' ... "הוא ענין גדול וסגולה נפלאה, להסר ולבטל מעליו כל דינין ורצונות אחרים, שלא יוכלו לשלוט בו." עיין שם בדבריו הנפלאים.
הרב דרור טוויל