פורים

חדשות כיפה הרב משה קליין 04/02/02 10:16 כב בשבט התשסב

שאלה

האם תוכל לספר לי על חג פורים? מנהגים, האם יש שמות נוספים לחג זה, מהו מקור השם, אנשים חשובים הקשורים לחג זה, האם ישנם אירועים חשובים בחג זה, מהו אופן החגיגה בגולה, מהו אופן החגיגה בישראל כולה, האם יש מצוות לחג זה?,האם יש אגדות בחג זה?

אודה לl מאוד אם תענv לי בהרחבה

תודה רבה מראש

עדי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

עדי שלום!
שאלתך חשובה עד מאוד אך בשל האריכות הרבה שדורשת תשובה לשאלה זו, ברצוני להפנות אותך לשני ספרי יסוד שבהם תוכלי למצוא מענה מלא ומדויק לכל שאלתך.
1. ספר התודעה - מאת ר' אליהו כי טוב.
2. יהדות הלכה למעשה - מאת הרב ישראל מאיר לאו שליט"א.
כמובן שאלו רק שני ספריםפ מתוך ספרים רבים שבהם נמצא המענה לשאלתך.
בברכת פורים שמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן