פוייקה בספירת העומר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/01/70 12:00 כג בטבת התשל

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעז"ה בזמן הקרוב (לכן אשמח לתשובה כמה שיותר מהר אם זה אפשר..) יהיה לנו ערב כיתה שבמהלכו נעשה מדורה. ראיתי שבימי ספירת העומר אין בעיה לעשות מדורות וכולי, בל רציתי לדעת האם זה בסדר שינגנו במדורה בגיטרה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום

שלושה איסורים ישנם בספירת העומר:

  1. תספורת. 2. נגינה. 3. נישואין.

לכן, מותר לעשות מדורה בימי ספירת העומר בחיק חברים.

ואולם, את המפגש יש לקיים ללא נגינה בגיטרה.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן תצג | רמ"א ונושאי כלים שם)

תהנו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן