פדיון כפרות

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 02/10/06 22:47 י בתשרי התשסז

שאלה

שלום הרב.

מספר שאלות

1.אם אמרתי לאבא שלי שיש לי למי לתרום את הכסף של פדיון הכפרות.מכיוון שבחג הייתי בישיבה הוא שמר את הכסף והביא לי אותו בצאת החג האם זה היה בסדר??או שהעיקר בפדיון הכפרות הוא להביאו לפני החג.

2.אם כשאמרתי לו התכוונתי לתרום זאת לאירגון כלשהו עכשיו כשהכסף אצלי מותר לתרום את זה לשני אירגונים?

3.אם אני רוצה לתרום את זה לשכן שאין לו..האם מותר לחלק את הכסף ולהביא לו את זה בכמבה פעמים שונות??נגדי כל יום שישי?

תודה רבה

תשובה

1) אין חובה לתת בו ביום.
2) "דברים שבלב אינם דברים" אבל אם הזכרת את שם הארגון אז "אמירתו לגבוה כמסירתו לאדיוט, ואתה צריך לתת לאותו ארגון.
3) אתה צריך להיות נאמן לטובת המקבל, ואם טובתו היא קבלת הסכום בבת אחת כך עליך לנהוג.

הרב בר-אלי