פגיעה בברית

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/09/02 23:33 ה בתשרי התשסג

שאלה

אני בחור בן 19 בוגר ישיבה תיכונית הנמצא כעת בצבא ואף עתיד לשרת בקבע.

לצערי, כי רב, מזה שנתיים, אחת לכמה חודשים, אינני עומד מול יצרי ואני הולך ליצאנית.

אני מרגיש כמו אלכוהליסט מכור שאיננו יכול להיגמל.

לא היה לי אף פעם מפגש חברתי אמיתי עם בנות ואני מרגיש כי זו הדרך היחידית שבה אוכל לקבל קצת "חום וחיבה", ברצוני לציין כי הנני בעל אמונה עמוקה ואני יודע כי בעז"ה אם רק אזכה לכך, אקים בית יהודי דתי שומר מצוות בישראל.

אנא עזור לי לצאת מתהום גדולה זו שמבטאת לדעתי מצב חברתי וכללי לא טוב.

אודה לרב אם תינתן התייחסות עוד לפני יום הדין בכדי שאוכל לעשות תשובה אמיתית.

אנא ענה לי מעל אתר זה,

בברכת גמר חתימה טובה,

אבי.

תשובה

ב"ה

אבי,

אכן זה הזמן להבהרת כמה מושגים מעוותים הבאים לידי ביטוי במכתבך.
ראשית, אין דבר שקרי יותר, מלאכותי יותר, צבוע יותר ואפילו במידה מסויימת - דוחה מאשר להשתמש בביטויים כמו חום וחיבה ביחס לאותן נשים שציינת במכתבך. הרי כל המעמד הוא מעמד שפל, חסר משמעות, ביטוי נמוך לעולם החומר, שאין בו שום רגש פנימי, שום אמת. זהו מפגש שבבסיסו עומדות שתי תאוות נוראיות: התאווה הגופנית והתאווה לכסף.
אין חום וחיבה במקומות אלה!
חום וחיבה הם דברים הנבנים מתוך עולם הנפשות, לאט לאט, בלי לחץ. כשנשמות נפגשות, כהלבבות נפתחים.

הצורך הגופני הנמוך הוא תוצאה של חשיפה מעוותת לעולם הכלל המעוות את האהבה הנתינה והזוגיות הטהורה.

אין לך אלה למול את לבבך, למול את עורלת הלב.

עליך להתייחס לבעיה בשני שלבים:

האחד - החלטה כואבת שאינך הולך יותר למקומות כאלה. בכל פעם שאתה חש בתחושה שזה מתקרב, אתה צריך - מיד - להעסיק את עצמך בדבר מצווה. חז"ל מספרים שמה שגרם ליוסף לברוח מאשת פוטיפר היה העובדה שראה את דמות דיוקנו של אבא. זה הזכיר לו את כל הערכים, זה הזכיר לו את האמונה.
אני מציע לך ללכת עם סממן חיצוני שיזכיר לך את דמות דיוקנו של אבא. אלוי תתחיל ללכת עם ציציות בחוץ?! אולי עם ספר תהילים בכיס בו תמשמש בעת התעוררות יצרית.
בשלב השני - אני מציע לך למצוא חברותא ללמוד ענייני צניעות.

במקביל - אם אתה לא מסוגל לבנות את עצמך כראוי - עליך להיוועץ במי שמתמחה בכך איך יוצרים קשר נכון עם בנות...

ובנתיים, ביום הכיפורים, עליך להרבות בתשובה ובבכי, והקב"ה המוחל עוונות עמו ישראל ברחמים, ימחל גם לך, ותזכה עם שאר עם ישראל לשנה טובה ומתוקה.

בברכה,

שי